Zakynthos Hosp 18 10 2024Αυτοψία πραγματοποίησε ο υφυπουργός Υγείας στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε την ενίσχυση των νοσοκομειων σε νησιωτικες περιοχές με στόχο την διασφάλιση της ποιοτικής φροντίδας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε το νησί, στο πλαίσιο της παρουσίασης της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για την Ζάκυνθο». Για τις δυσλειτουργίες της δομής αλλά και τις δυνατότητες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ενημερώθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ο υφυπουργός πραγματοποίησε την επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστο Κέλλα, τον βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιο Ακτύπη, τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηλία Θεοδωρόπουλο και φορείς του νησιού.

Συνομιλίες είχε ο κ. Θεμιστοκλέους με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ακούγοντας τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ειδικότερα, συζητήθηκαν η κάλυψη των κενών ανθρώπινου δυναμικού, η αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και η πορεία του εν εξελίξει έργου ενεργειακής αναβάθμισης με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 845.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι σημαντική η συνεχής επικοινωνία με το προσωπικό των νοσοκομείων, με στόχο να διασφαλιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αντιμετώπιση των αναγκών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για το νοσοκομείο ο υφυπουργός υποστήριξε «Η παρουσία μας εδώ στη Ζάκυνθο αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευσή μας για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της νησιωτικής Ελλάδας. Τα νοσοκομεία μας πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν ποιοτική φροντίδα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση. Εργαζόμαστε καθημερινά για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, με νέες προσλήψεις, τεχνολογικό εξοπλισμό και έργα που θα ενισχύσουν τις υποδομές. Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα θα προκηρύξουμε 4.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού για το 2025, ενώ παράλληλα οι νέες ενισχύσεις στους γιατρούς προβλέπουν αύξηση των οικονομικών επιδομάτων στις άγονες περιοχές, όπως το νησί της Ζακύνθου. Στόχος μας είναι να καλύψουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για κάθε πολίτη».

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε μια σειρά περιοδειών του υφυπουργού Υγείας σε όλη την Ελλάδα. Προσδοκία είναι η συνεχής παρακολούθηση και βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων. Ο κ. Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των επαγγελματιών υγείας, για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος υγείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών.

virus.com.gr, 17-10-2024