Από την Τράπεζα Πειραιώς

Την επανέναρξη της διαδικασίας πώλησης του Ντυνάν προωθεί ο όμιλος Πειραιώς, ο οποίος μέσα στο επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα προκηρύξει εκ νέου διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο του 2018 ότι ολοκληρώθηκε η Α' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας Ημιθέα Α.Ε., με την εμπρόθεσμη υποβολή ικανοποιητικού αριθμού μη δεσμευτικών προσφορών, από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Στη συνέχεια η τράπεζα αξιολόγησε τις προσφορές και πέρασε στη Β' φάση της διαδικασίας τον Οκτώβριο του 2018. Από τότε η διαδικασία παρέμενε στάσιμη, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση επεδίωκε το Ντυνάν να περάσει έμμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο στα πρότυπα του Ωνασείου. Για το θέμα μάλιστα είχαν γίνει και σχετικές
δηλώσεις από τον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως όλα δείχνουν, δεν ενδιαφέρεται για να περάσει το Ντυνάν σε δημόσιο έλεγχο. Επιπλέον, η διοίκηση του ομίλου στην οικονομική έκθεση για τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου 2019 αναφέρει ότι παραμένει δεσμευμένη στο στρατηγικό της σχέδιο για τη διάθεση της εταιρείας Ημιθέα και θεωρεί ότι η πώληση είναι πολύ πιθανή, δεδομένου ότι προετοιμάζεται για την επανέναρξη της διαδικασίας πώλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Αναφορικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου, το 2018 σημειώθηκε αύξηση της πληρότητας της κλινικής και αντίστοιχα εσόδων, με τζίρο περίπου 52 εκατ. ευρώ. Για το 2019 αναμένεται πληρότητα 48% και τζίρος περί τα 60 εκατ. ευρώ.

Health Daily, 4-9-2019.